top of page

FOREDRAG: Krigen i Ukraine – kirkelige perspektiver v/forsker Emil Saggau

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
FOREDRAG: Krigen i Ukraine – kirkelige perspektiver v/forsker Emil Saggau
FOREDRAG: Krigen i Ukraine – kirkelige perspektiver v/forsker Emil Saggau

Tidspunkt

05. apr. 2022, 19.30

...

...

Krigen i Ukraine har dybe kirkelige rødder. De russiske politiske og religiøse lederes forståelse af Ukraine, byen Kiev og vesten er tæt forbundet med den russiske ortodokse kirke. Putin har sagt, at det stærkeste inderigs- og underigspolitiske forsvar af Rusland er kirken og atomarsenalet. Et udsag der står sin prøve i den nuværende krig. Invasionen understreger konsekvenserne af en bestemt forståelse af ortodokse kirkes teologi, syn på vesten og Ukraine.
Den ukrainske selvforståelse og ønske om selvstændighed er også bundet tæt sammen med kirkerne i Ukraine. Dette kom særligt til udtryk, da den ukrainske ortodokse kirke blev selvstændig i 2018 og dermed løsrev sig fra russisk indflydelse. Løsrivelsen betød en endnu dybere kløft mellem Ukraine og Rusland, der nu har være medvirkende til krigen. 

I dette foredrag vil vi sætte fokus på disse kirkelige rødder til krigen, kirkernes reaktioner og ikke mindst krigens betydning for hele den østkirkelige verden.

Emil Hilton Saggau, Ph.d., Lunds Universitet er forsker med speciale i de moderne ortodokse kirker efter kommunismen i Østeuropa. Han er hovedforfatter til bogen ”moderne ortodokse kirker” (2021). 

Gratis éntre.

Del

bottom of page